İncir Reçeli

Author: cnyt // Category:
Malzeme :
2.5 kg.incir
5 kg.toz şeker
1.5 litre su
kabuk tarçın
2 limon suyu


Hazırlanışı :
İncirleri üstten ve alttan çok az keserek bir gece suda bekletin.Ertesi gün incirleri 3 kez kaynatıp süzün. İncirleri elinizle
hafifçe sıkarak sularını süzdürün. Tencereye suyu ve tozşekeri alarak kaynatın. İçine sıktığınız incirleri atın. Reçeliniz ağdalaşıp kıvam alınca içine tarçın kabuklarını ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirin. Böylece birgün beklettikten sonra buzdolabına koymadan saklayın.



Alıntıdır.

0 Responses to "İncir Reçeli"

Yorum Gönder