Malzemeler :
500 gr. zencefil
2 su b. su
4 su b. tozşeker
1 limon
Hazırlanışı :
Kabukları soyulmuş zencefilleri küp şeklinde kesin.Tencereye zencefilleri alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip yarı kıvamda pişirin. Yarı kıvamda pişen zencefillerin üzerine 4 su bardağı toz şekeri ilave edin. Daha sonra üzerine limon ekeleyin. Hazırladığınız zencefil reçellerini kavonozlara boşaltın.
Alıntıdır.
500 gr. zencefil
2 su b. su
4 su b. tozşeker
1 limon
Hazırlanışı :
Kabukları soyulmuş zencefilleri küp şeklinde kesin.Tencereye zencefilleri alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip yarı kıvamda pişirin. Yarı kıvamda pişen zencefillerin üzerine 4 su bardağı toz şekeri ilave edin. Daha sonra üzerine limon ekeleyin. Hazırladığınız zencefil reçellerini kavonozlara boşaltın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Zencefil Reçeli"
Yorum Gönder