MALZEMELER
• Yarım kuzu işkembe (temizlenmiş)
• 2 litre su
• 2-3 yemek kaşığı un
• 1 limon suyu
• Yeteri kadar sirke ve tuz
• 3-4 diş sarımsak
• Ayrıca işkembeyi temizlemek için yeteri kadar un
HAZIRLANIŞI
İşkembeyi iyice temizleyin. 2-3 yemek kaşığı unla iyice ovup bol soğuk su altında tekrar yıkayın. Düdüklü tencereye suyu koyup kapağını kapatın. Düdük sesinden sonra 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Haşlanan işkembeyi tencereden çıkartıp küçük parçalara kesin. Tekrar tencereye koyun. Tuz, un ve limon suyunu iyice çırpıp tenceredeki suya aşamalı ilave edin. İyice karıştırın kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kaselere bölüştürüp üzerine sarımsak ve sirke ilave edip servis yapın.
Alıntıdır.
• Yarım kuzu işkembe (temizlenmiş)
• 2 litre su
• 2-3 yemek kaşığı un
• 1 limon suyu
• Yeteri kadar sirke ve tuz
• 3-4 diş sarımsak
• Ayrıca işkembeyi temizlemek için yeteri kadar un
HAZIRLANIŞI
İşkembeyi iyice temizleyin. 2-3 yemek kaşığı unla iyice ovup bol soğuk su altında tekrar yıkayın. Düdüklü tencereye suyu koyup kapağını kapatın. Düdük sesinden sonra 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Haşlanan işkembeyi tencereden çıkartıp küçük parçalara kesin. Tekrar tencereye koyun. Tuz, un ve limon suyunu iyice çırpıp tenceredeki suya aşamalı ilave edin. İyice karıştırın kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kaselere bölüştürüp üzerine sarımsak ve sirke ilave edip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "İşkembe Çorbası "
Yorum Gönder