Ispanaklı Tavuk Dolması

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 parça dövülmüş tavuk göğsü
2 demet ıspanağın yaprakları
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu yada ince çekilmiş cornflex
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
2 kibrit kutusu büyüklüğünde rendelenmiş kaşar peyniri



HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayarak haşlayıp süzün. Tencereye yağı koyup önce soğanı sonra da ıspanakları kavurun . Tuz ve karabiber ekip karıştırarak ateşi söndürüp soğumaya bırakın. Tezgahın üzerinde dövülmüş tavukları ortadaki ek yerinden keserek, hafifçe tuzlayın. Uç kısmına önce bir kaşık ıspanak, ıspanağın üzerine de bir tutam kaşar peyniri koyun. Börek sarar gibi gevşek bir şekilde sarıp tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Geniş bir tabakta yumurta ve sütü çırpıp, hazırladığınız tavuk dolmalarının her tarafını önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Yağladığınız büyük borcam tepsiye sıralayıp 200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis yapabilirsiniz. (Dövülmüş olan göğüsleri ikiye bölerek kullandığımız için 8 adet tavuk dolması elde etmiş oluyoruz.)



Alıntıdır.

0 Responses to "Ispanaklı Tavuk Dolması "

Yorum Gönder