PATATESLİ BÖREK (Diyet)

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
· 1 adet büyük boy patates
· 2 adet yumurta
· 1,5 su bardağı yoğurt
(Yağsız ve kaymağı alınmış olmalı.)
· 3 yemek kaşığı sıvıyağ
· 1 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı çavdarlı ya da yulaflı karışım
(Kepek ya da yulaf unu da olabilir.)
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
· 3 yemek kaşığı
dolusu lor peyniri
(1 çay bardağı yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz.)
· 1 paket kabartma tozu
· 2 çay kaşığı çörekotu


YAPILIşI
Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Patatesi soyup yıkayın.
Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin.
Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırırken, bir taraftan da kabartma tozunu aktarın.Büyük marketlerde satılan yulaflı, çavdarlı ve kepekli unları kullanmanızı özellikle tavsiye ederim. Bu karışımların herhangi birinden 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Küp küp doğradığınız patatesi de ekleyin.

Diğer taraftan, 25-28 santim çapında yuvarlak ya da dikdörtgen şekilli bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Muhallebi kıvamında olan hamuru bir kalıba aktarın. Üzerine çörekotunu serpiştirin.Böreği 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirip çıkarın. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.


Alıntıdır.

0 Responses to "PATATESLİ BÖREK (Diyet)"

Yorum Gönder