MALZEMELER:
500 gr Kıyma
1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Galeta unu
Tuz
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe oval şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.
500 gr Kıyma
1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Galeta unu
Tuz
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe oval şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.
0 Responses to "Kadınbudu Köfte"
Yorum Gönder