Bandıkça Doyulmayan Lezzet DİP

Author: cnyt // Category:

Sebze, peynir, kuruyemiş hatta füme etlerle hazırlanan oldukça pratik ve lezzetli dip soslar hayatımıza girdi gireli misafir ağırlamak daha kolay
Mutfakta trend olur mu? Evet, çünkü gelişen teknoloji, artan mutfak araç-gereçleriyle kalabalıklaşan ürün yelpazesi, sağlıklı beslenme konusundaki bilgiler doğrultusunda elbette yaptığımız yemekler de yeniden biçimleniyor. Yani ister istemez hazırlanması pratik, lezzetli ve sağlıklı gıdalara yöneliyoruz. Kokteyl ve partilerin, son dönem en çok kullanılan tadımlıklarını ise hiç şüphe yok ki ‘dipler’ oluşturuyor.

“Bu dip de ne?” diyenler olabilir... Son yıllarda tanınıp denendikçe, beğeniyle tercih edilen bir aperatif haline geldi dipler. Aslında bizim favalarımız, humus ve patlıcan, biber ezmelerimiz de dip sos olarak servis edilebilir. Yani bize uzak bir lezzet değil. Ancak bahsettiğim bu diplerdeki malzemeler biraz daha çeşitli, üstelik sunumunda farklı detaylar bulunuyor.



EKMEĞE RAHATÇA SÜRÜLMELİ

Dip sosların temelini püre edilmiş malzemeler oluşturuyor. Bunlar neler olabilir? Haşlanmış veya ızgara edilmiş sebzeler, tütsülenmiş balık, haşlanmış deniz ürünleri, taze ya da kuru baharatlar ve elbette dokusunda ve lezzetinde önemli rol oynayan çeşit çeşit peynirler...


Dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntısı, katı malzemelerle yapısı gevşek ve sulu olan peynirleri ya da tam tersi yumuşak yapılı sebzelerle daha katı olan peynirleri buluşturmak. Ortaya ekmeğe rahatlıkla sürülebilen, ağızda eriyiveren ve içindeki malzemeleri birbirine uyumlu lezzetler çıkartmak...




Alıntıdır.

0 Responses to "Bandıkça Doyulmayan Lezzet DİP "

Yorum Gönder