Kurban Kesiminde Dikkat
Author: cnyt // Category:
• Halk ve çevre sağlığı açısından kesimlerin mutlaka mezbaha veya kurban pazarlarında kurulan geçici yerlerde yapılması gerekir. Bu çok önemlidir.
• Büyükbaş veya küçükbaş hayvanlar veteriner gözetimindeki yerlerden alınması, büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpesi ve kimliği olması gerekir. Hayvanın sağlıklı olması, kör, sakat veya topal olmaması, boynuzu kırık, kulağın kesik olmaması şarttır.
• Büyükbaş hayvanların iki yaş üzeri olmalıdır.
• Bayram günü acele etmemek gerekir. Kurban kesimi namaz sonrası üç saat değil üç gündür.
• Bilinçsiz kişiler bu işi yaptığında çoğu zaman kötü şeyler yaşanıyor. Hayvana eziyet olmaması ve düzgün bir kesim için bu işi mutlaka profesyoneller yapmalıdır.
Kurban kesiminden sonra sadece sakatatları tüketilmelidir. Eti 24 saat dinlendirin. Kesimden sonra +38 vücut sıcaklığı ve 7,4 ph asitlik derecesine sahiptir. Oysaki ideal olan merkezi sıcaklık +4 ve 5,5 ph olmasıdır. Aksi halde yeni kesilen ve sıcak etler yüksek miktarda asit barındırdıklarından dolayı çok serttir ve pişmez. Yeni kesilen sıcak etler sağlık açısından çok tehlikelidir.
Alıntıdır.
• Büyükbaş veya küçükbaş hayvanlar veteriner gözetimindeki yerlerden alınması, büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpesi ve kimliği olması gerekir. Hayvanın sağlıklı olması, kör, sakat veya topal olmaması, boynuzu kırık, kulağın kesik olmaması şarttır.
• Büyükbaş hayvanların iki yaş üzeri olmalıdır.
• Bayram günü acele etmemek gerekir. Kurban kesimi namaz sonrası üç saat değil üç gündür.
• Bilinçsiz kişiler bu işi yaptığında çoğu zaman kötü şeyler yaşanıyor. Hayvana eziyet olmaması ve düzgün bir kesim için bu işi mutlaka profesyoneller yapmalıdır.
Kurban kesiminden sonra sadece sakatatları tüketilmelidir. Eti 24 saat dinlendirin. Kesimden sonra +38 vücut sıcaklığı ve 7,4 ph asitlik derecesine sahiptir. Oysaki ideal olan merkezi sıcaklık +4 ve 5,5 ph olmasıdır. Aksi halde yeni kesilen ve sıcak etler yüksek miktarda asit barındırdıklarından dolayı çok serttir ve pişmez. Yeni kesilen sıcak etler sağlık açısından çok tehlikelidir.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kurban Kesiminde Dikkat"
Yorum Gönder