Limonlu Dana Bifteği

Author: cnyt // Category:
Limonlu dana bifteği
MALZEMELER(4 kişilik)
4 adet dana bifteği
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 limonun suyu
2 çay kaşığı taze adaçayı yaprağı
Tuz, karabiber

Süslemek için:
Adaçayı yaprakları
Limon dilimleri




HAZIRLANIŞI
Bir tavada tereyağını eritelim. Yağ kızınca dana bifteklerini her iki yüzleri de altın sarısı renk alıncaya dek pişirelim. Dana etlerini bir servis tabağına dizip, fırının içinde sıcak tutalım. Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarını ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Karışımı ağır ateşte 5 dakika kaynatalım. Tuzunu ve biberini ilave edelim. Hazırlamış oludğumuz bu sosu etlerin üzerine döküp, fırında 5 dakika kadar pişirelim. Daha sonra adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Limonlu Dana Bifteği "

Yorum Gönder