Mandalina Pelteli Muhallebi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(8 kişilik)
12 adet mandalina
2 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebi için:
1 litre süt
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çubuk vanilya
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta




HAZIRLANIŞI
Sütü, 5 çorba kaşığı toz şeker ile beraber ocağa oturtun. Kaynayınca ocağı söndürün ve vanilyayı da atın. Bu arada un ve yumurtaları mikserde çırpın. Kaynamış sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma katın, malzemenin daha akışkan bir hale gelmesini sağlayın. Tenceredeki sütün altını tekrar açıp, kısık ateşte pişirirken, yumurtalı karışımı çok yavaş sütün içine akıtın. Sürekli karıştırarak muhallebi haline getirtin. İyice kıvamını bulunca ocağı kapatın. 30x30 cm.'lik bir borcamı hafifçe ıslatın. Muhallebiyi içine döküp yayın. Buzdolabına koyup soğutarak dondurun. Bu arada mandalinaların suyunu sıkın. Nişasta ve toz şekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene dek pişirin. Altını kapatıp, iyice donan muhallebinin üzerine dökün. Tekrar buzdolabına koyun. Donunca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Mandalina Pelteli Muhallebi"

Yorum Gönder