MANTARLI ŞIKIDIM KÖFTE

Author: cnyt // Category:
MANTARLI ŞIKIDIM KÖFTE
Malzemeler
12 dilim tost ekmeği
2 su bardağı konserve mantar
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz

Köfte için:
300 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI
Ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıkın. Yoğurma kabına ıslattığınız ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup karıştırın. Kıymayı ilave edip yoğurun. Köftelerin aynı büyüklükte olması için kavanoz kapağına streç yayın, kıymayı koyup sıkıştırın. Şekil verdiğiniz köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartın. Tavada margarini eritin, rendelenmiş soğan, kıyılmış mantarları, karabiber ve ; tuz koyun. 4-5 dakika mantarları soteleyin. Köftelerin üstüne koymak için bekletin. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip tost makinasında kızartın. 2 adet tost ekmeğini üst üste koyun. Üstüne köfteyi yerleştirin, 1 yemek kaşığı kadar mantarlı karışımdan koyun. Kaşar peyniriyle süsleyin. Fırın kabına dizip 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.




Alıntıdır.

0 Responses to "MANTARLI ŞIKIDIM KÖFTE"

Yorum Gönder