Sargı Burma

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(8 kişilik)
1 kilo un
250 gr. nişasta
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı Orkide margarin ve sıvı yağ karışımı
Yarım fincan sirke, tuz
150 gr. ceviz
Ayrıca 125 gr. Orkide margarin
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:
1 kilo toz şeker, su
Yarım limon




HAZIRLANIŞI
Bir kapta unun ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, yağ, kabartma tozu, bir fiske tuz ve sirkeyi katın. Bu karışıma su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve 5 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Nişasta ile açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın. Arasına dövülmüş cevizi serpin. Yufkayı oklavaya dolayarak büzün. Oklavadan çıkarıp tepsiye dizin. 125 gr. margarin ile yarım su bardağı sıvı yağı iyice eriterek sargı burmaların üzerine dökün. Yarım saat bekletin daha sonra fırına sürün. Kızarınca fırından çıkartın. Şeker, limon suyu ve şekerin üzerine çıkıncaya kadar suyu bir tencereye koyup kaynatın. Soğumuş sargı burmaya ılık şerbeti döküp, servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Sargı Burma"

Yorum Gönder