MALZEMELER
3 haşlanmış patates
150 gram beyaz peynir
1 yumurta beyazı
Yarım demet dereotu (veya maydanoz)
3 su bardağı un
1-2 damla limon suyu
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
Bir yumurta sarısı
Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Patatesi çatalla ezip içine bir yumurta akı, ince kıyılmış dereotu, peynir ve gerekiyorsa tuz serpip karıştırın. Un, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, limon suyu ve tuzu iyice yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün ve incecik açın. Her parçayı ortadan keserek 4 eşit üçgen olarak kesin. Bu üçgenlerin içine biraz su serpip hazırladığınız içi paylaştırıp rulo olarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derecede 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
3 haşlanmış patates
150 gram beyaz peynir
1 yumurta beyazı
Yarım demet dereotu (veya maydanoz)
3 su bardağı un
1-2 damla limon suyu
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
Bir yumurta sarısı
Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Patatesi çatalla ezip içine bir yumurta akı, ince kıyılmış dereotu, peynir ve gerekiyorsa tuz serpip karıştırın. Un, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, limon suyu ve tuzu iyice yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün ve incecik açın. Her parçayı ortadan keserek 4 eşit üçgen olarak kesin. Bu üçgenlerin içine biraz su serpip hazırladığınız içi paylaştırıp rulo olarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derecede 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patatesli Börek "
Yorum Gönder