Peynirli Girit Kabağı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kilo girit kabağı
250 gr. tulum peyniri
1 baş sarımsak
Yarım kilo domates



HAZIRLANIŞI
Küçük girit kabakların başlarını kesip yıkadıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Sonra karnıyarık gibi bıçakla gizilerek, arasına tulum peyniri konulur. Başka bir yerde domatesin kabukları soyulup, küçük küçük doğranır. Sarımsakların kabukları soyulup ince ince doğranıp, domates ile sote yapılır. Peynirli kabaklar tepsiye dizilerek, üzerine sarımsaklı domates sosu dökülür. Bir çay bardağı su ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında, üzeri kızarana kadar pişilir. Daha sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Peynirli Girit Kabağı "

Yorum Gönder