Zeytinli Kuzu

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kg. kuzu gerdan
15 siyah zeytin
4 çarliston biber
1 demet taze soğan
5 dal dereotu
3 diş sarımsak
2 limon suyu
1 defne yaprağı
fesleğen, biberiye, kekik
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber





HAZIRLANIŞI
Zeytinlerin fazla tuzunu almaki çin akşamdan suda bekletip, yıkayıp süzelim. Taze soğanları temizleyip iri iri doğrayalım, dereotunu yıkayıp kıyalım. Çarliston biberleri ince şeritler halinde doğrayalım. Sarımsakları ezip limon suyu, tane karabiber, defne yaprağı, fesleğen, biberiye ve kekikle karıştıralım. Etleri derin bir kaba alıp üzerine hazırladığımız karışımı dökelim. Buzdolabında en az 1 saat bekleterek marine edelim. Margarini tavada eritelim. Etleri marinattan alıp tavaya ilave edelim. Sık sık çevirerek kızartalım. Sirkeyi ekleyip buharlaştıralım. Çarliston biber, taze soğan ve sıcak suyu ilave edelim. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Etler yumuşayınca zeytin, dereotu, tuz ve karabiber ekleyelim. Suyunu çekinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinli Kuzu"

Yorum Gönder