MALZEMELER
250 gr. Orkide margarin
2 adet yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ve reçel
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurtanın sarısı, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve unu bir kabın içinde iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp orta kalınlıkta açın. Her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar yapın. Kalpli hamurların orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalplerin ortasına reçel döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
250 gr. Orkide margarin
2 adet yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ve reçel
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurtanın sarısı, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve unu bir kabın içinde iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp orta kalınlıkta açın. Her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar yapın. Kalpli hamurların orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalplerin ortasına reçel döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Reçelli Kalpler"
Yorum Gönder