MALZEMELER(8 kişilik)
500 gr. gerdan eti
6 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
10 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı haspir
2 çay kaşığı tereyağı
1 limon
HAZIRLANIŞI
Düğün çorbası için boyun eti ya da gerdan eti gibi yumuşak bir et kullanmamız gerekiyor. Kemikli ya da kemiksiz kuzu parça et, dana kuşbaşı et de bu yemek için uygundur. Ancak dana kuşbaşı etini tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak çorbaya katmamız lazım. Eti, düdüklü tencereye koyalım, üzerine 2 adet kuru soğan ve 1 limonun suyu ekleyip 15-20 dakika kadar haşlayalım. Haşlanmış etimizi didikleyip bir tabağa alalım. Eğer tenceredeki su azalmışsa üzerine 10 su bardağı ilave edelim. Zeytinyağı bir tencereye aktarıp, hafifçe kızdıktan sonra un ilave edelim. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika un sararıncaya kadar kavuralım. Üzerine ılık ya da soğuk et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Çorbanın suyu koyulaşıp tarhana çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. Çorba kaynamaya başlar başlamaz didiklenmiş olan etleri aktarıp tuz ve karabiber serpelim. Tereyağı tencereye koyup eridikten sonra üzerine bir çeşit safrana benzeyen haspir baharatı ilave ederek, 1-2 dakika kadar pişirip çorbanın üzerine gezdirelim. Haspir yerine, isteğinize göre pul kırmızıbiber de kullanabilirsiniz. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
500 gr. gerdan eti
6 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
10 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı haspir
2 çay kaşığı tereyağı
1 limon
HAZIRLANIŞI
Düğün çorbası için boyun eti ya da gerdan eti gibi yumuşak bir et kullanmamız gerekiyor. Kemikli ya da kemiksiz kuzu parça et, dana kuşbaşı et de bu yemek için uygundur. Ancak dana kuşbaşı etini tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak çorbaya katmamız lazım. Eti, düdüklü tencereye koyalım, üzerine 2 adet kuru soğan ve 1 limonun suyu ekleyip 15-20 dakika kadar haşlayalım. Haşlanmış etimizi didikleyip bir tabağa alalım. Eğer tenceredeki su azalmışsa üzerine 10 su bardağı ilave edelim. Zeytinyağı bir tencereye aktarıp, hafifçe kızdıktan sonra un ilave edelim. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika un sararıncaya kadar kavuralım. Üzerine ılık ya da soğuk et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Çorbanın suyu koyulaşıp tarhana çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. Çorba kaynamaya başlar başlamaz didiklenmiş olan etleri aktarıp tuz ve karabiber serpelim. Tereyağı tencereye koyup eridikten sonra üzerine bir çeşit safrana benzeyen haspir baharatı ilave ederek, 1-2 dakika kadar pişirip çorbanın üzerine gezdirelim. Haspir yerine, isteğinize göre pul kırmızıbiber de kullanabilirsiniz. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Haspirli Düğün Çorbası "
Yorum Gönder