MALZEMELER
1,5 kilo gümüş balığı
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı mısır unu
1 yemek kağışı tu
1 tatlı kaşığı karabiber
Ayçiçek yağı
Sos için
2 dilim ekmek içi
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı tahin
2 limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Ekmek içlerini sütle ıslatın. Mutfak robotuna tüm sos malzemesini koyup çekin. Derin bir kaseye alıp buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Balıkları yıkayıp süzgece alın. Unları, tuz ve karabiberi harmanlayın balıkları unlayıp, fazla unlarını silkeleyin. Tavaya yağı koyup kızmaya başladığında balıkları arka ön üçer dakika kızartıp servis tabağına alın üzerine sosunu döküp servis yapın.
Alıntıdır.
1,5 kilo gümüş balığı
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı mısır unu
1 yemek kağışı tu
1 tatlı kaşığı karabiber
Ayçiçek yağı
Sos için
2 dilim ekmek içi
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı tahin
2 limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Ekmek içlerini sütle ıslatın. Mutfak robotuna tüm sos malzemesini koyup çekin. Derin bir kaseye alıp buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Balıkları yıkayıp süzgece alın. Unları, tuz ve karabiberi harmanlayın balıkları unlayıp, fazla unlarını silkeleyin. Tavaya yağı koyup kızmaya başladığında balıkları arka ön üçer dakika kızartıp servis tabağına alın üzerine sosunu döküp servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tarator Soslu Gümüş "
Yorum Gönder