MayIs: Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kalkan, kefal yenilebilir. Gümüş, izmarit, mersin, mezgit, mercan, morinanın ise en lezzetli dönemi. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit bu dönemde lezzetini yitirmeye başlıyor.
Hazİran: Balık için en zor ay. Balık sürüleri genellikle yavrulamak için dağınık gezer ve balık tutmak iyice zordur, Bu nedenle en yüksek rakamları göreceğimiz dönem denilebilir. Morino, orkinos, akya, sardalya, barbunya, mercan, levrek ve eşkina bu ayın balıkları.
Temmuz: Mevsimi başlayan sardalya, ekim ortasına kadar lezzetini sürdürüyor. Bu ay istavrit, uskumru, tekir ve barbunyanın en lezzetli dönemi.
AĞustos: Çingene palamudu mevsimi ve sardalyanın en lezzetli zamanı. Bu ay kılıcın tadına doyum olmaz. İzmarit, çipura, levrek, lüfer, barbunya ve sinarit yine çok lezzetli.
Alıntıdır.
Hazİran: Balık için en zor ay. Balık sürüleri genellikle yavrulamak için dağınık gezer ve balık tutmak iyice zordur, Bu nedenle en yüksek rakamları göreceğimiz dönem denilebilir. Morino, orkinos, akya, sardalya, barbunya, mercan, levrek ve eşkina bu ayın balıkları.
Temmuz: Mevsimi başlayan sardalya, ekim ortasına kadar lezzetini sürdürüyor. Bu ay istavrit, uskumru, tekir ve barbunyanın en lezzetli dönemi.
AĞustos: Çingene palamudu mevsimi ve sardalyanın en lezzetli zamanı. Bu ay kılıcın tadına doyum olmaz. İzmarit, çipura, levrek, lüfer, barbunya ve sinarit yine çok lezzetli.
Alıntıdır.
0 Responses to "BALIK DÖNEMLERİ"
Yorum Gönder