Tavuklu Krep

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet taze mantar
2 çorba kaşığı bezelye
1 tatlı kaşığı un
Yeterince su
Orkide mısırözü yağı
Tuz, kara biber, yeşil soğan yaprakları
Sos için:
2 adet domates
1 tutam fesleğen
Orkide zeytinyağı
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayalım. Tavamızın içine mısır özü yağı koyup tavuk etlerini ilave edelim. Üzerine soğan ve sarımsağı da katalım. Taze mantar koyup kavuralım. Yağ ve un ile biraz daha kavuralım. Yeterince su, tuz, karabiberi ilave edip biraz daha kavuralım. Diğer tarafta ise bir kabın içerisine soğuk süt, yumurta, yağ, tuz koyup karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip mikserle iyice çırparak topaklanmamasını sağlayalım. Teflon tavaya yağ koyup bir kepçe dolusu krep harcını ilave edelim. Orta hararetli ateşte pişirelim. Pişirdiğimiz kreplere harcımızı paylaştıralım. Kreplere bohça şekli verelim. Yeşil soğanları sıcak suyun içerisine batırıp çıkartalım. Kreplerin uçlarını yeşil soğan yapraklarıyla bağlayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırın tepsisine alalım. 170 derecede 5 dakika pişirelim. Bu arada domates ve fesleğeni ince doğrayıp tavada soteleyelim. Tuz, karabiber ilave edip karıştıralım. Servis tabağına krebimizi alalım, kenarlarını sosla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Tavuklu Krep "

Yorum Gönder