MALZEMELER
• 1 kg. koyun eti
• 2 kuru soğan
• 4-5 sivri biber
• Kekik, tuz, karabiber
• Kırmızı biber
Terbiye için
• 1 soğan
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• Kırmızı pul biber
• 1 su bardağı salçalı su
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp terbiye malzemesi ile iyice karıştırıp en az 5 saat buzdolabında bekletin.
Soğanı ve biberi küp küp doğrayın Mümkünse geniş bir saçta etleri çevire çevire orta ateşte pişirin10-15dk kadar, soğanı ekleyip kavurmaya devam edin, suyu çekince, biber ve salçalı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dk. daha pişirip baharatlarını ekleyip iyice karıştırın. Arzu ederseniz yufka veya pide arasında servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 kg. koyun eti
• 2 kuru soğan
• 4-5 sivri biber
• Kekik, tuz, karabiber
• Kırmızı biber
Terbiye için
• 1 soğan
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• Kırmızı pul biber
• 1 su bardağı salçalı su
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp terbiye malzemesi ile iyice karıştırıp en az 5 saat buzdolabında bekletin.
Soğanı ve biberi küp küp doğrayın Mümkünse geniş bir saçta etleri çevire çevire orta ateşte pişirin10-15dk kadar, soğanı ekleyip kavurmaya devam edin, suyu çekince, biber ve salçalı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dk. daha pişirip baharatlarını ekleyip iyice karıştırın. Arzu ederseniz yufka veya pide arasında servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yoğurtlu Kavurma "
Yorum Gönder