Zeytinyağlı Domates Pirinçlisi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
· ½ su bardağı pirinç
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 fincan sıvıyağ
· 5 adet orta boy domates
· 4 adet yeşil sivri biber
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 su bardağı et ya da tavuk suyu



HAZIRLANIŞI
Pirinci bol tuzlu suda 40 dakika kadar bekletin. Kuru soğanı incecik doğrayın. Domateslerin yarısını soyun, diğerlerini soymadan tavla zarı formunda doğrayın. Sivri biberleri temizleyip tohumlarını yıkadıktan sonra, ince halkalar halinde dilimleyin. Diğer taraftan, sıvıyağın yarısını geniş bir tencereye koyup, orta ısılı ateşte kızdırın. Soğanları kızgın yağa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 1-2 dakika, soğan hafifçe sararıncaya kadar kavurun. Yeşil biber ve domatesleri de ilave edip sık sık karıştırarak kavurma işlemine 2-3 dakika daha devam edin. Üzerine sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tuz ve karabiberi serpin. Pirinci iyice yıkayıp süzdükten hemen sonra tencereye aktarın. Birkaç kez karıştırın ve orta ısılı ateşte pişirin. Lepe denilen pilav pirinç pilavı gibi tane tane olmaz. Hafif sulu olmalıdır. Dolayısıyla pirinçler yumuşamaya başlar başlamaz sulu pilavı ocaktan alın. Üzerine geri kalan sıvıyağını gezdirip tahta kaşıkla karıştırın. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika dinlenmeye ve demlenmeye bırakın. Karıştırarak servise sunun. Bu pilavın özelliği zeytinyağlı oluşudur. Böylece hem sıcak hem de ılık olarak yenilebilir.




Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinyağlı Domates Pirinçlisi"

Yorum Gönder