Arabaşı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
Hamuru için:
1 su bardağı un
5,5 su bardağı su
ayrıca yarım bardak su
1 tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
6 su bardağı tavuk suyu
Bir limon suyu, ayrıca
Yeteri kadar tereyağı ve kırmızı toz biber



HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Bir kapta yarım su bardağı su ile unu bulamaç haline getirip kaynayan suya ilave edin ve iyice karıştırın. Üzeri su serpilmiş servis yapılabilecek bir tepsiye boşaltıp soğumaya bırakın. Başka bir tencerede yağ ile 1 kaşık unu kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyip iyice karıştırın. Tavuğu incecik parçalara ayırın içine ekleyin. Tuzunu, limon suyunu ve baharatlarını ekleyin. Tepside soğuyan hamuru baklava şeklinde kesip ortasını açın ve çorbayı derin bir kaseye alıp tepsinin ortasına yerleştirip yağ ve kırmızı toz biberi kızdırıp hamurun üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.





Alıntıdır.

0 Responses to "Arabaşı"

Yorum Gönder