Nevzine

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gr. eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
bir çimdik tuz

Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
4 damla limon suyu




HAZIRLANIŞI
Yaklaşık 30 cm’lik bir fırın kabını yağlayıp, fırını 180 derecede ısıtın. Kek malzemesini bir kapta iyice karıştırın. Akışkan bir hamur haline getirip tepsiye düzgünce yayın. Hamurun üzerini arzu ederseniz çatalla ezerek şekil verin veya bıçak yardımı ile baklava deseni yapın. Sıcak fırına verip 40 dk. pişirin. Bu arada su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, limon suyunu ekleyip şerbetini hazırlayın. Tatlıyı fırından çıkartıp biraz ılındıktan sonra sıcak şerbeti üzerinde yavaşça gezdirin. Tüm şerbetini çekinde soğuk olarak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Nevzine"

Yorum Gönder