MALZEMELER(4-5 kişilik)
• 2 balkabağı dilimi
• Yarım su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayın)
• 1,5 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• Yarım su bardağı kırılmış fındık
• 4-5 karanfil
HAZIRLANIŞI
Balkabağını yıkayıp dilimleyin üzerine şeker serpin, karanfil ve sütle birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın. Kabaklar iyice yumuşayınca karanfilleri içinden alıp atın. Kabakları blenderdan geçirip bir fincan suda erittiğiniz nişastayla birlikte tekrar tencereye alın. Kırık fındıkları da ekleyip sürekli karıştırın. Beş dakika sonra ateşten alıp küçük kaplara boşaltın.
Alıntıdır.
• 2 balkabağı dilimi
• Yarım su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayın)
• 1,5 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• Yarım su bardağı kırılmış fındık
• 4-5 karanfil
HAZIRLANIŞI
Balkabağını yıkayıp dilimleyin üzerine şeker serpin, karanfil ve sütle birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın. Kabaklar iyice yumuşayınca karanfilleri içinden alıp atın. Kabakları blenderdan geçirip bir fincan suda erittiğiniz nişastayla birlikte tekrar tencereye alın. Kırık fındıkları da ekleyip sürekli karıştırın. Beş dakika sonra ateşten alıp küçük kaplara boşaltın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Balkabağı Tatlısı "
Yorum Gönder