MALZEMELER(4 kişilik)
• Yarım kilo yağsız kıyma
• 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kekik
• Yeteri kadar tuz
• Karabiber
• Yarım kahve fincanı zeytinyağı
• 1 kabak
• 1 patlıcan
• 4 demir şiş
HAZIRLANIŞI
Ekmekleri ıslatıp suyunu sıkın, kıyma, baharatlar, kuru soğan rendesi, tereyağı, zeytinyağı ve tuzu iyice yoğurup küçük köfteler yapın. Kabak ve patlıcanı yıkayıp 0.5 cm kalınlığında ince dilimlere ayırın. Bir kağıt havluya serip üzerlerine tuz serpin. 15 dakika kadar bekletin. Bu arada sebzeler yumuşayıp su salacaktır. Sularını bir kağıt havlu ile alın. Her bir köfteye bir adet sebze sarın ve şişe takın. Kömür ateşinde veya fırında 200 derecede iyice pişirip domates ve yeşilliklerle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
• Yarım kilo yağsız kıyma
• 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kekik
• Yeteri kadar tuz
• Karabiber
• Yarım kahve fincanı zeytinyağı
• 1 kabak
• 1 patlıcan
• 4 demir şiş
HAZIRLANIŞI
Ekmekleri ıslatıp suyunu sıkın, kıyma, baharatlar, kuru soğan rendesi, tereyağı, zeytinyağı ve tuzu iyice yoğurup küçük köfteler yapın. Kabak ve patlıcanı yıkayıp 0.5 cm kalınlığında ince dilimlere ayırın. Bir kağıt havluya serip üzerlerine tuz serpin. 15 dakika kadar bekletin. Bu arada sebzeler yumuşayıp su salacaktır. Sularını bir kağıt havlu ile alın. Her bir köfteye bir adet sebze sarın ve şişe takın. Kömür ateşinde veya fırında 200 derecede iyice pişirip domates ve yeşilliklerle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sebzeli Şiş Köfte "
Yorum Gönder