MALZEMELER
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz az su
- Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Un ve suyu biraz tuz serperek hamur haline getirin. İncecik açın. Küçük kareler kesip üzerine un serpin ve biraz kuruması için bekletin. Bu arada süt ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. İyice kaynadığında yeteri kadar tuz ekleyip hamurları dikkatli bir şekilde içine bırakın. Hamurlar yumuşayınca yumurta sarısı ve limon suyunu bir kapta çırpın üzerine bir kaç kaşık çorba suyundan ekleyip terbiye yapın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
Not: Bu çorbaya arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır.
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz az su
- Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Un ve suyu biraz tuz serperek hamur haline getirin. İncecik açın. Küçük kareler kesip üzerine un serpin ve biraz kuruması için bekletin. Bu arada süt ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. İyice kaynadığında yeteri kadar tuz ekleyip hamurları dikkatli bir şekilde içine bırakın. Hamurlar yumuşayınca yumurta sarısı ve limon suyunu bir kapta çırpın üzerine bir kaç kaşık çorba suyundan ekleyip terbiye yapın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
Not: Bu çorbaya arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Çeneçarpan Çorbası"
Yorum Gönder