MALZEMELER
6-7 havuç
1 kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarim demet maydanoz
yarim limon suyu
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip, bir santim eninde halka olarak doğrayın. Zeytinyağında kuru soğanı kavurup havuçları ekleyin bir kaç dakika çevirip maydanozu incecik kıyıp, pirinci yıkayıp süzüp şekerini, tuzunu, limon suyunu ve suyunu yani üzerine tüm malzemeyi ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 35-40 dakika kısık ateşte pişirin, havuçları kontrol edip servis tabağına alın.
Alıntıdır.
6-7 havuç
1 kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarim demet maydanoz
yarim limon suyu
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip, bir santim eninde halka olarak doğrayın. Zeytinyağında kuru soğanı kavurup havuçları ekleyin bir kaç dakika çevirip maydanozu incecik kıyıp, pirinci yıkayıp süzüp şekerini, tuzunu, limon suyunu ve suyunu yani üzerine tüm malzemeyi ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 35-40 dakika kısık ateşte pişirin, havuçları kontrol edip servis tabağına alın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Zeytinyağlı Havuç "
Yorum Gönder