MALZEMELER
1 kilo ham ceviz
3 su bardağı su
6 su bardağı şeker
1/2 limon
8-10 adet karanfil tanesi
HAZIRLANIŞI
Cevizlerin yeşil kabuklarını soyup acısı çıkarmak için bol suda haşlayın. Çıkan siyah suyu süzüp atın ve cevizleri bol suda iyice yıkayın. Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın altını kısıp biraz kıvamlaştığında cevizleri ve karanfil tanelerini ekleyerek 15 dakika kısık ateşte tutun. Ocaktan alıp kavanozlara aktarın.
Alıntıdır.
1 kilo ham ceviz
3 su bardağı su
6 su bardağı şeker
1/2 limon
8-10 adet karanfil tanesi
HAZIRLANIŞI
Cevizlerin yeşil kabuklarını soyup acısı çıkarmak için bol suda haşlayın. Çıkan siyah suyu süzüp atın ve cevizleri bol suda iyice yıkayın. Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın altını kısıp biraz kıvamlaştığında cevizleri ve karanfil tanelerini ekleyerek 15 dakika kısık ateşte tutun. Ocaktan alıp kavanozlara aktarın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ceviz Reçeli"
Yorum Gönder