Cevizli Buğday Pilavı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 su bardağı taze ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 adet soğan
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 su bardağı haşlanmış buğday
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım demet yeşil soğan
Tuz, karabiber





HAZIRLANIŞI
Yağı bir tencerede ısıtın, yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte dikkatlice kavurun. Sarımsağı kavrulmuş soğana ekleyip bir kaç dakika daha karıştırmaya devam edin. Hazırlanan harca haşlanmış buğdayı, yeteri kadar tuz ekleyip bir süre daha kavurun. Ardından kuru kayısı ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Bundan sonrası önemli. Tencereye suyu ekleyip tüm malzemelerin kokusu ve tadı birbirine geçinceye ve eklediğiniz az miktarda suyu tamamen çekinceye kadar 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak bırakın.
Bu arada yeşil soğanı kesme tahtasına alıp incecik doğrayın. Soğanlarınızı ceviz içleriyle birlikte biraz taze çekilmiş karabiberi pilava ekleyip güzelce harmanlayın. Geniş servis tabağına servis yapın. Aİsterseniz biraz sıvıyağ gezdirip, üzerine yeşil soğan serpebilirsiniz.




Alıntıdır.

0 Responses to "Cevizli Buğday Pilavı"

Yorum Gönder