Cevizli Patlıcan

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 kg. patlıcan
3 yemek kaşığı un
750 gr. domates
8-10 diş sarımsak
150 gr. ceviz içi

Kızartmak için:
zeytinyağı

Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı şeker




MALZEMELER
Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu buda bekletip sonra kızartın. Bir borcam içine dizin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları ezin. Önce sarımsakları zeytinyağında sarartıp, un ulave edin ve kavurun. İçine domatesi, tuzu, şekeri ve karabiberi ilave edip sirke ve dövülmüş ceviz ilave edin. Hazırlamış olduğunuz sosu patlıcanların üzerine döküp üstü kızarana kadar fırınlayın. Soğuyunca da dilimlere kesip servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Cevizli Patlıcan"

Yorum Gönder