Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
6 bardak et suyu
1.5 su bardağı yeşil mercimek
1.5 su bardağı ev yapımı makarna veya erişte
1 su bardağı dağ eriği ve kızılcık kurusu
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterli miktarda karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI
Dağ eriği ve kızılcık kurusunu bir tencerede 2 bardak su ile kaynatın. Sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurup, yıkanmış yeşil mercimek et suyu ilavesiyle kaynamaya bırakın. Damak tadınıza göre ekşilik miktarını ayarlayarak kızılcık kurusu suyunu yeteri miktarda ekleyin. Mercimekler pişince makarnayı ekleyip ve biraz daha kaynatın. Ayrı bir tavada çorbanın üzeri için tereyağlı baharat karışımını hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsak, salça, karabiber, kimyon ve naneyi tereyağında biraz çevirin. Sıcak olarak üzerine baharatlı tereyağını gezdirip servis yapın.





Alıntıdır.

0 Responses to "Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası"

Yorum Gönder