Lalapet

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
6 yumurta
Yeteri kadar tuz
1 taze soğan




HAZIRLANIŞI
Un ve tereyağını derin bir tavada iyice kavurun. Dikkat edin yanmasın. Un iyice kavrulduğunda ocaktan alın ve yavaşça süt ilave edin, tuzunu ekleyin, hızlı bir şekilde karıştırın. Un toplamaya başladığında tekrar ocağa alıp altı adet göz açın ve yumurtaları araladığınız bu gözlere kırın. Bu arada taze soğanın sadece yeşil tarafını incecik kıyın. Yumurtanın beyazı iyice piştiğinde yemeği tamamen karıştırın, arzu ettiğiniz miktarda pişirin ve üzerine incecik kıydığınız taze soğanı serpiştirip sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Lalapet"

Yorum Gönder