Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g havuç
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Havuçları yıkayıp dış yüzeylerini çok ince soyun ve dilimleyerek kavanoza doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile havuçların olduğu kavanoza, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g havuç
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Havuçları yıkayıp dış yüzeylerini çok ince soyun ve dilimleyerek kavanoza doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile havuçların olduğu kavanoza, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Havuç Turşusu"
Yorum Gönder