Kereviz Turşusu

Author: cnyt // Category:
Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g kereviz




Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Kerevizleri ayıklayıp ince doğrayın ve kavanoza doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile kerevizlerin olduğu kavanoza, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Kereviz Turşusu"

Yorum Gönder