MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
İlk önce şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Orta ateşte 20 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada, margarin, un ve kabartma tozunu birbirine yedirin. Önce yoğurdu, sonra sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bir kevgir veya tırtıklı rende üzerinde bastırarak gezdirin ve çay tabağı büyüklüğünde yayın. Ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup alt tarafından kapatın. Şekilli kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine sıralayın. 180 derecede 20 dakika pişirip, fırını maksimuma getirin ve ızgara bölümünde üstlerini 5 dakika kadar kızartın. Fırından çıkartıp 5 dakika sonra soğuk şurubu dökün.
Alıntıdır.
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
İlk önce şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Orta ateşte 20 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada, margarin, un ve kabartma tozunu birbirine yedirin. Önce yoğurdu, sonra sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bir kevgir veya tırtıklı rende üzerinde bastırarak gezdirin ve çay tabağı büyüklüğünde yayın. Ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup alt tarafından kapatın. Şekilli kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine sıralayın. 180 derecede 20 dakika pişirip, fırını maksimuma getirin ve ızgara bölümünde üstlerini 5 dakika kadar kızartın. Fırından çıkartıp 5 dakika sonra soğuk şurubu dökün.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kalburabastı"
Yorum Gönder