MALZEMELER
• 8 hindi but
• 8 kaşık bal
• 2 büyük portakal suyu
• 1 tatlı kaşığı pirinç nişastası
• 8-10 karanfil
• 4 ayva
• Çeyrek limon suyu
• 1 çay bardağı şeker
• 1 çay bardağı pekmez
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• Ayrıca az miktar zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Ayvaları kabuklarını soyup dilimleyin. Şeker, pekmez, zeytinyağı, limon suyu ve biberiyeyle harmanlayıp 180 derecede 45 dakika fırınlayın.
Portakal suyu ve nişastayı bir kapta çırpın. Hindi butlarını tepsiye sıralayın. Üzerlerine birer kaşık bal sürüp, zeytinyağı gezdirin ve karanfilleri serpiştirin. Üzerine folyo kapatıp 180 derecede yarım saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu üzerinden alıp portakal suyunu üzerinde gezdirin ve fırının ayarını 200 dereceye yükseltip, ayarını ızgaraya alın. 10 dakika arayla suyu üzerinde gezdirin. Yaklaşık 30 dakika sonra üzeri çıtır bir görüntü alacaktır. Fırından çıkartıp servis zamanına kadar folyo kapatıp bekletin.
Alıntıdır.
• 8 hindi but
• 8 kaşık bal
• 2 büyük portakal suyu
• 1 tatlı kaşığı pirinç nişastası
• 8-10 karanfil
• 4 ayva
• Çeyrek limon suyu
• 1 çay bardağı şeker
• 1 çay bardağı pekmez
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• Ayrıca az miktar zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Ayvaları kabuklarını soyup dilimleyin. Şeker, pekmez, zeytinyağı, limon suyu ve biberiyeyle harmanlayıp 180 derecede 45 dakika fırınlayın.
Portakal suyu ve nişastayı bir kapta çırpın. Hindi butlarını tepsiye sıralayın. Üzerlerine birer kaşık bal sürüp, zeytinyağı gezdirin ve karanfilleri serpiştirin. Üzerine folyo kapatıp 180 derecede yarım saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu üzerinden alıp portakal suyunu üzerinde gezdirin ve fırının ayarını 200 dereceye yükseltip, ayarını ızgaraya alın. 10 dakika arayla suyu üzerinde gezdirin. Yaklaşık 30 dakika sonra üzeri çıtır bir görüntü alacaktır. Fırından çıkartıp servis zamanına kadar folyo kapatıp bekletin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Karamelize Ayva Eşliğinde Portakallı Hindi "
Yorum Gönder