MUZLU ALMAN PASTASI

Author: cnyt // Category:
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 30 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
Kek için;
* 5 adet yumurta
(Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 4 Türk kahvesi fincanı tozşeker
* 1 Türk kahve fincanı ılık su
* 5 Türk kahvesi fincanı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* Ayrıca 2 adet orta boy muz

Krema için;
* 3 su bardağı süt
* ½ su bardağı tozşeker
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 2 paket vanilya
* 3 adet yumurta sarısı
* 1 paket krem peynir
(Labne veya başka cins olabilir.)

Üzeri için;
* ½ su bardağı pudra şekeri





YAPILIŞI
Keki hazırlamak için, oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine ılık haldeki suyu ve tozşekeri ekleyerek mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın.
Bu arada başka bir derin kapta un, vanilya ve kabartma tozunun elinizle karıştırın. Sonra da tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Bu sefer tahta kaşık veya plastik spatula kullanarak tüm malzemeleri karıştırın.
Diğer taraftan, 25-30 santim çapındaki kek kalıbını (kelepçeli kek kalıbı da kullanabilirsiniz) sıvıyağla iyice yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu bu kalıba aktarın. Keki 10 dakika önceden ısıtıp, 175 dereceye ve alt-üst konumuna ayarladığınız fırında üzeri sararıncaya kadar, 30 dakika kadar pişirip çıkarın. Soğumasını bekleyip enlemesine ikiye bölün.
Kremasını hazırlamak için, süt ve tozşekeri küçük bir tencerede tel çırpıcıyla çırpın. Un ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Sonra da tencereyi orta ısılı ateşin üzerine alıp sürekli karıştırarak krema katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca kremayı ocaktan alın. Sıcakken içine yumurta sarılarını ve krem peyniri ilave edin. Sonra mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın.
Hazırladığınız ılık kremayı kekin arasına bolca sürüp üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Kekin ikinci parçasını üzerine kapatıp üzerini pudra şekeriyle süsleyerek servise sunun.






Alıntıdır.

0 Responses to "MUZLU ALMAN PASTASI"

Yorum Gönder