MALZEMELER:
2-3 adet yumurta
2 çay kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kaseye yumurtaları kırın ve unu ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpıcı yada çatal ile çırpın. Çok geniş olmayan bir tavayı yağlayın, yağ kızınca yumurtalı karışımı tavaya dökün. Omlet gibi bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin. Omletinizin üzerine 1 su bardağı pekmezi ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Koyduğunuz pekmezin yarısını çektiğinde ocaktan alın ve servis yapın.
Alıntıdır.
2-3 adet yumurta
2 çay kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kaseye yumurtaları kırın ve unu ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpıcı yada çatal ile çırpın. Çok geniş olmayan bir tavayı yağlayın, yağ kızınca yumurtalı karışımı tavaya dökün. Omlet gibi bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin. Omletinizin üzerine 1 su bardağı pekmezi ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Koyduğunuz pekmezin yarısını çektiğinde ocaktan alın ve servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kayganak"
Yorum Gönder