MALZEMELER:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta (2 adet)
1 çay bardağı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Şerbet: Şeker ve suyu tencereye alın. Koyulaşmayabaşlayana kadar orta ateşte karıştırarark kaynatın. Oaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu sıkın ve kaynatmaya devam edin. Kıvamını alan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur hazırlanışı: Tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ve pürüssüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru tezgaha koyun ve yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun tam ortasına bir sıra ceviz koyun ve kenarlarını ortaya doğru bükekerek hamuru ortada toplatın. 4 cm aralıklarla kesi, fotoğraflarda ki gibi uçlarını sıkarak kapatın. Hazırladığınız tatlıları kızgın yağda kızartın ve hiç zaman kaybetmeden şerbetin içine atın.
Alıntıdır.
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta (2 adet)
1 çay bardağı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Şerbet: Şeker ve suyu tencereye alın. Koyulaşmayabaşlayana kadar orta ateşte karıştırarark kaynatın. Oaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu sıkın ve kaynatmaya devam edin. Kıvamını alan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur hazırlanışı: Tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ve pürüssüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru tezgaha koyun ve yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun tam ortasına bir sıra ceviz koyun ve kenarlarını ortaya doğru bükekerek hamuru ortada toplatın. 4 cm aralıklarla kesi, fotoğraflarda ki gibi uçlarını sıkarak kapatın. Hazırladığınız tatlıları kızgın yağda kızartın ve hiç zaman kaybetmeden şerbetin içine atın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kıravat Tatlısı "
Yorum Gönder