Kuzu Etli Kuskus

Author: cnyt // Category:
Malzemeler:
500 g kuzu eti

Marine İçin:
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane anason

Makarna için:
3 litre su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kuskus makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı küçük doğranmış havuç turşusu
1 su bardağı arpacık soğan turşusu

Hazırlanışı:
Kuzu etinin yağlarını ve sinirlerini ayıklayıp kuşbaşı doğrayın. Marine malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırıp kuzu etlerini ilave edin. İyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin. 3 litre suyu geniş bir tencerede kaynatın, içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kuskuslar ekleyin ve 8 dakika kaynatın. Daha sonra süzüp üzerinde soğuk su gezdirin . Etleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirin.

Geniş tencerenin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın. Süzdüğünüz kuskusları ekleyip hafifçe karıştırın. Havuç ve arpacık soğan turşularını ekleyin, kısa bir sure karıştırıp büyük bir servis kabına alın. Üzerine etleri yayın ve sıcak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Kuzu Etli Kuskus"

Yorum Gönder