Malzemeler:
10 adet küçük boy taze patates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1-2 çay kaşığı köri
1-2 çay kaşığı toz hardal
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım su bardağı ince kıyılmış taze nane
Üzeri için:
Yarım su bardağı sarımsak turşusu
1 su bardağı arpacık soğan turşusu
Yarım su bardağı ince kıyılmış pırasa turşusu
Hazırlanışı:
Yıkanmış patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup iri olanları 2 veya 4'e bölün, üzerlerine tuz serpin. Bir tavanın içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve patatesleri bu yağda etrafları kızarıncaya kadar kızartın. Kızartama sırasında üzerlerine köri ve hardalı serpin. Geniş bir kap içerisine maydanoz ile naneyi alın ve karıştırın. Patatesleri sıcak sıcak bu kabın içine alın, karıştırarak her taraflarının yeşillik ile kaplanmasını sağlayın. Daha sonra aynı tava içerisine sarımsak, soğan, pırasa turşularını alın, 5 dakika pişirin ve bu karışımı patateslerin üzerine yayın.
Alıntıdır.
10 adet küçük boy taze patates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1-2 çay kaşığı köri
1-2 çay kaşığı toz hardal
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım su bardağı ince kıyılmış taze nane
Üzeri için:
Yarım su bardağı sarımsak turşusu
1 su bardağı arpacık soğan turşusu
Yarım su bardağı ince kıyılmış pırasa turşusu
Hazırlanışı:
Yıkanmış patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup iri olanları 2 veya 4'e bölün, üzerlerine tuz serpin. Bir tavanın içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve patatesleri bu yağda etrafları kızarıncaya kadar kızartın. Kızartama sırasında üzerlerine köri ve hardalı serpin. Geniş bir kap içerisine maydanoz ile naneyi alın ve karıştırın. Patatesleri sıcak sıcak bu kabın içine alın, karıştırarak her taraflarının yeşillik ile kaplanmasını sağlayın. Daha sonra aynı tava içerisine sarımsak, soğan, pırasa turşularını alın, 5 dakika pişirin ve bu karışımı patateslerin üzerine yayın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tereyağlı Patates"
Yorum Gönder