Kuzu Gömleği Dolması

Author: cnyt // Category:

MALZEMELER(6 kişilik)
1 adet kuzu gömlek yağı
2 adet soğan
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
250 gr. akciğer
250 gr. karaciğer
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı nane



HAZIRLANIŞI
Önce tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğan ve domates salçası koyup, 2-3 dakika soteleyelim. Ardından, satır kıyması yapılmış ciğerleri tencereye alalım. Ciğerler bıraktığı suyu çekene kadar kavuralım. Pirinç ve suyu katalım. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Ocaktan alınca, tuz, karabiber ve nane ekleyip harmanlayalım. Gömlek yağını ılık suda yumuşatalım. Sudan alıp, istediğimiz büyüklükte kareler keselim. Bir kaseye gömlek yağı koyup, ortasına hazırladığımız içten koyalım. Bohça gibi kapatalım. Tepsiye ters çevirelim. 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.






Alıntıdır.

0 Responses to "Kuzu Gömleği Dolması "

Yorum Gönder