Patates ve Havuçlu Börek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(12 kişilik)
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
3 adet haşlanmış havuç
5 adet haşlanmış patates
3 adet yufka
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Bir adet yumurta, süt, yoğurt ve Hindistan cevizini boza kıvamı alana dek çırpın. Ayrı bir kapta havuç ve patatesi püre yapıp, karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini büzerek, tepsiye göre yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste dizin. En üste patates ve havuç püresini yayın. Kalan iki adet yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Kaşar peynirini yumurtalara ilave ederek karıştırın. Karışımı, pürenin üzerine yayın. Şerit halinde kestiğiniz havuçlarla üzerini süsleyin. 180 dereceli fırında 45 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Patates ve Havuçlu Börek"

Yorum Gönder