Siyah - Beyaz Kurabiyeler

Author: cnyt // Category:
Malzemeler:
Beyaz Hamur:
165 g (3 çay bardağı) un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
45 g (yarım çay bardağı) toz şeker
90 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kahverengi Hamur:
165 g (3 çay bardağı) un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 tatlı kaşığı toz şeker
110 g margarin
70 g (1 çay bardağının 3/4'ü) fındık ezmesi

Glazür:
120 g (1,5 çay bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:
Beyaz Hamur: Unu eleyip, hamur kabartma tozu, toz şeker, margarin ve şekerli vanilin ile iyice yoğurun.

Kahverengi Hamur: Unu eleyip hamur kabartma tozu, kakao, toz şeker, margarin ve fındık ezmesi ile iyice yoğurun. Her iki hamuru 4'er eşit parçaya bölün. Tüm hamur parçalarına 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin ve bir kahverengi bir beyaz renkte olacak şekilde yan yana sıralayın. Önce elinizle hafif bastırarak ve daha sonra merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerdeki kurabiye kalıpları ile, aynı kurabiyede iki ayrı rengin de bulunacağı şekilde kesin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan tekrar açıp kalıplarla kesin ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Glazürü hazırlamak için pudra şekerini su ile iyice ezin. Yağlı kağıttan huni hazırlayıp glazürü içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin.

Püf nokta: Glazürü kurabiyelerin servisine yakın hazırlarsanız daha parlak bir görünüm elde edersiniz.




Alıntıdır.

0 Responses to "Siyah - Beyaz Kurabiyeler"

Yorum Gönder