Sütlü Balık

Author: cnyt // Category:

4 kişilik
MALZEMELER
1 kg. levrek
1 su bardağı su
1 fincan sıvı yağ
5-6 adet karides
1 adet defne yaprağı
2-3 arpacık soğanı
2 adet küçük domates
2 adet yeşil biber
125 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr. kaşar peyniri rendesi
Sirke
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Balıkların içini temizleyip yüzgeçlerini kesip çıkaralım ve yıkayalım. Balığın alabileceği büyüklükte bir tencerede sütü ve suyu koyup 1 adet defne yaprağı ile 2-3 arpacık soğanı koyup kaynatarak balıkları haşlayalım. Balıkları haşlama suyundan çıkartıp baş ve kılçığını çıkaralım. Ayrı bir tencerede unu zeytinyağında pembeleştirmeden kavuralım. Pembeleşmeye başlayınca sütü ilave edip tuz ve karabiber ekleyerek, muhallebi kıvamında sos elde edelim. Balığı fırına dayanıklı bir servis tabağının ortasına yerleştirelim. Arasına tuz ve parça parça tereyağını koyalım. Hazırladığımız sosla balığın üzerini kaplayalım. Tekrar üzerine 5-6 küçük parça tereyağı koyalım. Kaşar peyniri rendesini ile üzerini kaplayalım. Üzerini biber, domates ve karides ile süsleyip 200 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirelim. Süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Sütlü Balık "

Yorum Gönder