Vişneli Parfe

Author: cnyt // Category:
8 kişilik
MALZEMELER
4 yumurta akı
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
150 gr. vişne (dondurulmuş)




HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek azar azar şekeri ekleyin. Yarım dakika daha çırparak koyulaştırın. İçine yumurta aklarını, çekirdeksiz vişneleri ekleyip karıştırın. Bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayın. İçine parfeyi doldurup buzlukta donana dek bekletin. Servisten kısa süre önce parfeyi dolaptan alıp ters çevirerek kalıbından çıkartın. Üzerindeki folyoyu çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Vişneli Parfe"

Yorum Gönder