Malzemeler:
300 g kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı turşu suyu
3-4 adet doğranmış meksika biberi turşusu
3-4 dal ince doğranmış marul
1 adet küp doğranmış kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
12 adet tako kabuğu
1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Kıymayı sıvı yağ ile kavurun. Salçayı turşu suyu ile karıştırıp yarısını kıymaya ekleyin. Meksika biberi turşusu, marul, soğan ve fasulyeyi karıştırın. Tako kabuklarını 150°C’ye ısıtılmış fırında 4-5 dakika ısıtın. Fırından çıkartıp içlerine önce kıyma, sonra turşulu karışımı en son da kaşar rendesi koyun. Kalan sosu gezdirerek servis yapın.
Alıntıdır.
300 g kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı turşu suyu
3-4 adet doğranmış meksika biberi turşusu
3-4 dal ince doğranmış marul
1 adet küp doğranmış kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
12 adet tako kabuğu
1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Kıymayı sıvı yağ ile kavurun. Salçayı turşu suyu ile karıştırıp yarısını kıymaya ekleyin. Meksika biberi turşusu, marul, soğan ve fasulyeyi karıştırın. Tako kabuklarını 150°C’ye ısıtılmış fırında 4-5 dakika ısıtın. Fırından çıkartıp içlerine önce kıyma, sonra turşulu karışımı en son da kaşar rendesi koyun. Kalan sosu gezdirerek servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tako"
Yorum Gönder