Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g taze fasulye
Hazırlanışı:
750 ml suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Kaynar suya atıp 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Soğutup kavanoza doldurun. Soğuyan turşu suyuna 2,5 çay bardağı sirkeyi ekleyin. Sebzelerin olduğu kavanozu, bu salamura karışımı ile hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g taze fasulye
Hazırlanışı:
750 ml suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Kaynar suya atıp 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Soğutup kavanoza doldurun. Soğuyan turşu suyuna 2,5 çay bardağı sirkeyi ekleyin. Sebzelerin olduğu kavanozu, bu salamura karışımı ile hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Taze Fasulye Turşusu"
Yorum Gönder