Yılbaşı Hindi Dolması

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
1 adet hindi
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber, tuz, toz şeker
1 limon
500 gr. taze patates
250 gr. havuç
250 gr. brokoli

Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
3 su bardağı hindi suyu
200 gr. kestane



HAZIRLANIŞI
Önce, hindinin ciğerlerini çıkardık. Salça, yağ, yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı hindinin her yerine fırça ile sürdük. 250 dereceli ısıtılmış fırına verdik. Bu karışımı değişik tarzda da yapabilirsiniz. Limon ile şekeri karıştırsınız, bal ile yağı karıştırıp da sürebilirsiniz. Hindi fırında pişerken biz diğer malzemeleri hazırlamaya koyulduk. Brokoliyi, havucu, patatesi haşladık. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayıp fıstıklarla beraber margarinle ve sıvı yağda hafifçe karıştırdık. Sonra ıslatıp süzdüğümüz pirinci katıp 5-10 dakika daha kavurduk. Kestaneleri kızartıp, dış ve iç kabuklarını çıkartıp, yarısını pirincin içine kattık. Pirinci kavurduktan sonra hindi suyu da ekleyerek pişmeye bıraktık. Pilav demlendikten sonra baharatlarını katıp karıştırdık. Kestanelerin yarısını ise süslemek için çok az yağ ve şeker ile karamelize ettik. Daha sonra fırından çıkardığımız hindinin içine ve yanına pilav koyduk, etrafını patates, havuç ve brokolilerle süsledik. Daha sonra hindiyi dilimler halinde kesip pilav ile birlikte servis yaptık. Afiyet olsun.






Alıntıdır.

0 Responses to "Yılbaşı Hindi Dolması "

Yorum Gönder